„Fetița noastră Gyopárka s-a născut pe 23 august 2013 la Târgu Mureș, cu duodenum atresia. La vârsta de trei luni medicii au diagnostizat-o cu hidrocefalie, de la Târgu Mureș am fost trimiși la Cluj-Napoca. La vârsta de nouă luni  Gyopárka a trecut deja print-o operație și prin mai multe tratamente, însă starea ei nu s-a îmbunătățit. Din cauza hidrocefaliei, adică acumulării de lichid cefalorahidian, starea sistemului nervos central s-a înrăutățit și această boală i-a înrăutățit grav vederea. În România din păcate nu am obținut nicio vindecare, astfel ne-am decis să încercăm drumul spre vindecare în Debrecen, Ungaria. Am găsit foarte repede un medic, astfel Gyopárka  a fost operată și i-au introdus un shunt care reglează mișcarea lichidului cefalorahidian. După o lună au apărut probleme cu shunt-ul, astfel a fost necesară o nouă operație. Între timp s-au dezvoltat o serie de chisturi și abcese, astfel a urmat un nou rând de tratamente și spitalizare.

În prezent Gyopárka are cinci ani și jumătate și a avut deja șase operații. Din păcate nu este capabilă să stea și să meargă singură. Vorbește doar câteva cuvinte și are o vedere slabă. De patru ori pe săptămână se întâlnește cu specialiști pentru masaj și gimnastică. Este înscrisă la o grădiniță specială.
Familia fetiței a cerut ajutorul oamenilor cu suflet pentru a putea finanța tratamentele, terapiile și masajele de care are nevoie fetița. Fundația a pornit acțiunea de donație pentru ca și persoanele care nu sunt în țară să poată dona fără probleme, acesta fiind un ajutor foarte mare pentru Gyopárka.

Ca rezultat al colaborării noastre, datorită comunității ajutătoare în problema lui Gyopárka, mulțimii de donatori și sutelor de distribuiri a veștii, în mai puțin de o lună s-a strâns suma de bani necesară. Astfel am reușit să dăm familiei fetiței în total 6050 lei.

În prezent Gyopárka, împreună cu părinții ei, continuă drumul spre o viață mai bună. Suma adunată este suficientă pentru două luni de terapie TheraSuit și pentru o tabără de dezvoltare care o vor ajuta în vindecare.

Dacă doriți să o sprijiniți și în continuare pe Gyopárka, vă rugăm să luați legătura cu fundația noastră!

Fundația „Juventus” Alapítvány
CIF: 28063548
Miercurea Ciuc
Str. Iancu de Hunedoara 33/A/4.
Jud.: Harghita
Cont IBAN in lei: RO29 BTRL 0210 1205 2417 56XX
Banca Transilvania Miercurea Ciuc
Detalii: Gyopárka
office@juventutti.ro