Béluka története

Béluka 2013-ban egészséges kisbabaként született. Az első egészségügyi problémák 2018-ban jelentkeztek, amikor hirtelen súlyvesztéssel és nagyon erős térdfájdalommal kezdett küzdeni a kisfiú. Először azt hitték a szülők, hogy játék közbeni sérülés lehet az ok, de a kísérő tünetek komolyabb problémáról árulkodtak. A csíkszeredai vizsgálatokat követően rögtön Kolozsvárra utalták a kisfiút, ahol sajnos kiderült, hogy Béluka csontrákkal küzd. A sugárkezelést és kemoterápiát követően elkezdődött Béluka otthoni gyógyszeres kezelése, ami mellett rendszeresen jár vissza szülei kíséretében vizsgálatokra Kolozsvárra.

Összefogásunk eredményeként, az első akció során célul kitűzött, fél évre elegendő támogatás nagyon hamar összegyűlt: az adományozók által felajánlott 510 lejt (amelyből 500 lejt online, 10 lejt banki utalással ajánlottak a segíteni vágyók) étrend-kiegészítőkre és az utazási költségek fedezésére fordította a család.

Béluka, az erős kis harcos, két éven át küzdött a súlyos betegséggel kitartóan, de 2020 decemberére végleg elfáradt. Most már kis angyalként játszhat tovább odafent, s bár földi útja véget ért, az emlékek és szívek örökké őrizni fogják mosolyát. Soha nem feledünk!